En funderare

Har funderat och tänkt på lite saker...

Varför ska det vara så svårt att säga tack? Hur jobbigt är det egentligen att säga förlåt eller att man hade fel. Så svårt och jobbigt kan det väl ändå inte vara ? Är det så mycket begärt att vara mer förstående, visa kärlek, vara omtänksam och visa uppskattning? Varför ska det vara så svårt att säga orden jag älskar dig ? Vad är det som tar emot är min fråga.

Är det att folk är för fega och inte riktigt vet hur man ska bete sig eller uppträda ? Är man för självgod och tror att allt man gör och säger ska tas för givet, eller det folk säger till dig är uppenbart. Kanske är det rädsla eller oro för att saker ska tas på fel sätt ? Eller är det så enkelt som att folk inte bryr sig om vad andra tycker/ tänker , eller att man blir sårad av de ord som sägs ? 

Ska det verkligen behöva vara så svårt!? När man tänker efter så låter det lätt som en plätt med att visa uppskattning, kärlek, betydelse, omsorg, att uppträda normalt. Är det verkligen så svårt att kunna säga jag älskar dig eller förlåt som är så betydelsefulla ord ? Är och ska det verkligen behöva vara så svårt ? 

Är det så svårt att att uppträda och betee sig som en normal människa med respekt och förståelse för andra människor ? Men då blir nästa fråga... vad är normalt ? Hur beter man sig på ett respektfullt och förståligt sätt ? 

Fundera på detta och tänk efter! Hur är du emot andra ? Hur är andra emot dig ?

/ Sofie


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilket tänkvärt inlägg ! blev berörd.

2011-07-20 @ 11:51:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0