Elsa tog sitt pick & pack & drog

Då vart det bara tre hästar i Långsrumstallet. Michelle och Maria tog Elsa och flyttade som hastigast. Kan bara säga -watch out because im a monster... Or maby an alien this time ?   Vad vet jag.


På tal om annat då. Gick hyffsat bra hos tandläkaren idag. Ballade inte ur i alla fall haha. Jag hade inga hål men en påbörjan på ett hål. Samt hade jag ganska mycket tandsten. Men farligare än så vart det inte. Nu ska jag föröka coola ner, slänger mig i soffan och zappar bland kanalerna  Imorgon är en ny dag med nya möjligheter.

Hörs kanske senare eller imorgon!
Hej på er. /Fia



Människan, en riktigt feg jävel!

Ska ta och tala om en sak för er... Såhär är det. Människor är riktigt jävla fega varelser som vandrar runt på jorden och tror dom är trögare än vad de egentligen är. Vi är alla människor och borde börja bete oss som det inom närmsta framtid. Att fega, låtsas och förvärra saker är de flesta människor väldigt bra på. Däremot är vi värdelösa på att framtala våran tanke, diskutera och vara sociala på ett naturligt sätt. Vi är dåliga på att föra en konveration och arbete utan konflikter, samt utan att något litet problem uppstår. Med betoning på litet! Människan reagerar och slösar alldeles för mycket energi på bagateller så som missförstånd och andra små pytterliga problem. Är pytterliga ens ett ord? Kanske inte, men det lät bra i meningsbyddnaden. 

Vill vi verkligen orska bråk och konflikter över bagateller,`? Än att istället sätta oss i en intressant disskution med många olika verklighetsuppfattningar och peronlig talan. Och sedan komma fram till förhoppningsvis någolunda överänskomelse genom kompromisser , förståelse och ett par goda öron. 

Min uppfattning om folket är ganska låg. Jag ser människan som en låg varelse med alldeles för mycket känslor. Tänk er en studsboll som ett barn studdsar för hårt mot marken, för många gånger. om och om och om igen, tills att studsbollen sedan exploderar i tusentals bitar. Så fungerar människan! Vi alla tar för många smällar under en lång tid. Fram tills att vi inte orkar med smällarna längre. I början får vi en liten brusten spricka efter varje smäll, fram tills att smällarna blir för många och för hårda. Då helt plötsligt exploderar vi i tusen bitar. Och känslor sprutar ut i mängder.

Det är faktiskt inte farligt att säga ifrån, och det är framför allt inte farligt att få höra någon säga nej. Ska det behöva vara på detta viset?    

Sofie Olsson 

Tandläkaren

Hello! Har precis duchat och ska strax fixa mig för att dra till tandläkaren. Fy avskyr att gå till tandläkaren. Borstade mina tänder i en halvtimma x3 idag bara för att jag ska till tandläkaren. Ett teck på att jag inte gillar att gå till tandläkaren eller? haha Lovar att att dom kommer hitta minst 2 hål.  Men fattar inte varför jag av alla har hål i tänderna. Jag är nog en av de mest nogranna när det gäller tandborstning. borstar tänderna ca 3 gånger dagligen och då nogrannt på varje tand haha. Jag äter inte godis , i så fall nötter. Jag dricker inga söta drycker så som läsk  och saft, det jag dricker är vatten och ibland alkohol då. Ni får hålla tummarna för att jag inte har några hål. Och håll alla tummar och tår för att jag inte ballar ur fullständigt hos tandläkaren, haha.

Händer mer idag då ? Jo jag och mamma ska åka till granngården och köpa foder, spån och nya foderhinkar till hästarna. Sen ska vi dra till mataffären och köpa grejjor till våran matsäck som vi ska ha med oss till ullared-resan. Sen senare idag ska jag fortsätta plugga, vilket jag började denna dagen med. 

Ha en trevlig dag alla! Hörs inom kort! Många kramar från mig!

Fina tänder!!!




Ber om ursäkt för att jag inte varnade! hahah  Hoppas ingen svimmade eller spydde!


Höstlov

Jaha då var det höstlovsvecka, underbart! Denna veckan ska jag plugga massor, åka till ullared med mamma och syster, gå på spökrunda på kalmarslott med Lisa och Jasmine, Fixa och grejja i stallet, gosa med pållarna, antagligen säga hej då till Elsa som flyttar till nytt stall, städa och fixa i garderoben som jag fortfarande inte orkat göra. Hehe mycket ska hinnas med!

Vad ska ni hitta på under höstlovsveckan? Blir det något helloween firande?  

Veckans tumme

Tjenamoss! En av de nya sakerna jag ska börja med är veckans tumme upp och veckans tumme ner. Tänk er typ Hiss/Diss. Jag kommer köra veckans tumme upp för det jag tyckte var extra "pluset i kanten" för veckan. Det kan exempelvis vara något jag tycker har varit bra med veckan , veckans höjdpunkt, veckans bästa händelse osv. alltså, veckans tumme upp = något positivt! Veckans tumme ner är det jag tycker har varit ett "minus i kanten" för veckan. Det kan vara exempelvis något jag tycker har varit jobbigt i veckan, veckans tråkighet, veckans värsta händelse osv. Alltså veckans tumme ner = något negativt!



Min första tumme upp ger jag till...
Majoriteten av årskurs 3 på Jenny Nyströmsskolan. Anledningen?! Vi gjorde en röstning på min skola, där årskurs 3 fick rösta på vart balen skulle äga rum, samt när. Majoriteten valde att balen kommer äga rum onsdagen den 6 juni på slottet i Kalmar. Alltså inte på "strand" på öland som det brukar bli. Detta betyder att jag kan gå på både balen OCH Sweden Rock Festival!!!!  

Min första tumme ner ger jag till...
Sjukdommen glutenintolerans. Eller sjukdommar överhuvudtaget!! Vad är medningen med att folk ska må dåligt? Det finns inte en enda anledning till varför en människa ska vara sjuk och må dåligt. Inte en enda!! Så varför finns sjukdommar är min fråga? Tror inte att det finns någon som kan svara på det tyvärr och tror inte att det finns en människa som kan få sjukdommar att försvinna. 

Något som jag tycker är konstigt är att personer som är sjuka i exempelvis gluten, cancer, astma, högt blodtryck, magkatarr mfl. måste betala för läkemedel. Människan i fråga har inte valt livet som glutenintolerant, livet med cancer, magkatarr, astma osv. Så varför ska dom behöva lägga hundratals kronor eller tusentals kronor i månaden på läkemedel och hjälp? 

Är det inte till vården våra skattepengar går till? Borde inte då de människor med sjukdommar få läkemedel gratis i den mängd som behövs? Eller går inte våra skattepangar till vården? Dom kanske går till Fredrik ren svält?? Jag säger höj skatten och ändra sjukvården till det bättre. vad säger ni ?

Tycker ni som Fredrik ren svält? Att vi ska ända sverige till ett land där skillnader mellan "rik" och "fattig" märks tydligt. Antlingen rik och frisk, eller fattig och sjuk...  Jag tycker långt ifrån det. jag tycker -  "ta från dom rika , ge till dom fattiga"!

Tack för mig! 
/Fia   


Söndagsmys

Hejsan på er! Har inte suttit något alls vid datorn idag. Det är anledningen till att det inte blivit någon uppdatering för dagen. Hela dagen har gått till mina helt fantastiska syskonbarn. Ärligt talat tror inte jag att det går att älska någon så mycket som jag älskar mina små trollungar!! Vi har gjort en hel del idag. Vi har lyssnat och dansat till musik, vi har kollat på film, vi har busat, vi har lagat mat och sen har vi även bakat glutenfria kladdkaksmuffins. Anledningen till glutenfria är för att min syster precis fått diagnosen glutenintolerans  Tycker så synd om henne. Vilket rent helvete det måste vara att få reda på att man är glutenintolerant. Tänk på hur mycket produkter som innerhåller mjöl. Det är bra att det i alla fall finns produkter man kan ersätta mjölet med så man kan käka något. 

Ikväll ska jag troligtvis börja med en av de nya sakerna jag snackat om. Nyfikna på vad det är ? Vill ni veta? Det säger jag inte riktigt än, Haha! Vill ni veta så får ni ta och kika in senare här på min blogg!!

Hörs senare!
//Fia




Glöm inte ställa om klockan!

Jaha då var klockan 1, eller blir det 2 nu? eller 12? Det där med att ställa om klockan blir varje gång en het diskution. Ska klockan verkligen ställas tillbaka ? Eller ska den ställas fram? Det är frågan det! Eller ska man skita i att ställa om klockan, och köra samma tid året om? haha  Jag blir riktigt oklok på det där med att ställa om klockan. Varje tanke blir hjärnan mer förvirrad och fler konstiga ideer om vad som verkligen är rätt uppkommer. Jag vet att klockan ska ställas tillbaka, eller hur var det? fram va ? tillbaka? hmm...  

Haha blir ni lika okloka som jag ?! Har ni några knep på hur man kan komma ihåg när klockan ställs fram samt när klockan ska ställas tillbaka ? Mamma kör med något i form av: - När vintern kommer ställer man tillbaka "utegrupperna/utemöblerna" och när sommaren kommer ställer man fram utemöblerna. Men jag vet inte riktigt om det är ett bra knep. vaddå ställa tillbaka utemöblerna på vintern? man kan väl lika gärna ställa tillbaka utemöblerna på sommartid? alltså ställa tillbaka utemöblerna på uteplatsen?! haha. Man kan vrida och vända på tankar så man blir tokig.

Nu ska jag sova innan jag flippar ur totalt  skämt å sido... Men är ganska trött nu och ögonlocken blir tyngre för var minut som går. Godnatt på er, Hörs imorgon!!

Förresten, snart ska jag börja med två nya saker på bloggen. Ni kommer säkert digga dom. Så håll utkik efter nya fräscha grejjor  



Tips

Ni vart ju inte så peppade på att ge mig bra tips för att jag ska kunna somna eller sova bra under natten. Så jag tänka att jag kunde dela med mig av mina knep till er istället, om hur jag brukar göra för att somna eller sova gott under natten. Hoppas någon med sömnproblem kan få sig ett gott råd nu då och kanske till och med kan sova i fortsättningen.

Jag har tipsat om detta innan. Har ni lust att läsa det inlägget så kika in på länken här nedan. Där jag bland annat har lagt upp en sjukt bra låt med bandet evergrey! En lång , avslappnande låt är det.   
http://fialottalagomsson.blogg.se/2011/march/somnproblem.html

Om ni läste inlägget jag länkade er till, så förstod ni nog att mitt bästa tipsa för en god sömn är just musik! Välj eller hitta något band, sångare , sångerska som ni tycker har en ganska behaglig och avslappnande ton.  Du måste självklart tycka att låtarna är avslappnande/avkopplande för dig. Annars hjälper det ju inte dig att koppla av! Själv brukar jag vara inne i olika "perioder" då jag lyssnar på olika artister/band som jag gillar och då hitta några lugna och avkopplande låtar med dom. Just nu är jag inne i en "period" då jag lyssnar väldigt mycket på Tomas Andersson Wij. Därför brukar jag nästan alltid lyssna på några utvalda låtar av han när jag ska sova.

Lyssna gärna på samma låtar vaje gång du ska sova. Välj ut en 4 stycken ungefär som du sedan lyssnar på varje kväll innan du ska sova. Varför du ska välja samma låtar varje kväll? Jo för du kommer så småningom koppla samman dessa låtar till något possitivt och bra, Att bli avslappnad. Så att så småningom kommer du "automatiskt" att bli trött och somna fort vajre gång du lyssnar på din specifika låt. Ganska komiskt hur vi kan mixtra och grejja med våran hjärna.  Men smart!

Här är de låtar jag för tillfället alltid lyssnar på innan jag ska sova:

Tomas Andersson Wij - sov ut alla bilder av oss
Tomas Andersson Wij - Stjärnorna
Lars Winnerbäck - Faller

(Hittade inte dessa låtar på youtube, men dom finns att höra på spotify)

Finns det fler sömntips förutom musik då ?Ja såklart!! Prova avslappningsövningar, Midfulness, relaxmusik, yoga, meditation och hypnos..  Jag tycker det är väldigt effektiva och man blir verkligen avslappnad i alla olika muskler i kroppen. Absolut värt ett försök till dom som har svårt att slappna av på kvällen. 

Här under kan ni prova på några avslappningsövningar jag valt ut.




Hoppas ni fick ett och annat bra tips och att ni nu kan slappna av, somna, sova gott!
Många kramar


Okt. 29, 2011

Godmorgon!! Vaknade vid halv 12 idag haha. Länge sen jag sov i 12 timmar och länge sen jag sov så långt in på dagen. oftast brukar jag vakna mellan 8 och halv 10 på helgerna. Men det va skönt att sova så länge idag faktiskt, tror jag behövde det!  
Jaha vad händer idag då?! Jo, jag ska nog få tummen i arslet strax och städa mina rum, samt rensa färdigt i garderoben. Efter det ska jag busa som en tog med mina syskonbarn som kommer hit idag. Mamma och pappa är barnvakt idag för min syrra och Johan är på bröllop på dagen och sen senare ikväll ska dom spela med deras band FALL INTO OBLIVION.  Hoppas det går bra för dom!

Ja det är väl det som händer idag. Eller jag ska ut till stallet och fixa också, sedan kanske göra något med mikeymuppen.  Sen ska jag självklart uppdatera bloggen!

Bjuder på en bild på mig & Världens bästa ponny (Zäta, farcetia). Tror detta är år 2008, men är inte helt säker.  
Världens bästa ponny (Zäta, farcetia) och jag för några år sedan. 2008?!

Godkväll!

Godkväll! Imorgon kan ni vänta er mer uppdatering igen. Har inte suttit vid datorn alls idag förutom på morgonen och sen nu då. Utan efter skolan så packade jag lite sen hämtade mamma upp mig. Och vi drog till IKEA. Mötte upp syster och systersonen och hade det mysigt värre inne på ikea. Massa fredagsmys med bästa familjen helt enkelt. Kärlek på det!!! Efter ikea drog mamma och jag hem till Långsrum för att glo på idol och bara slappa. Höll på att somna flera gånger haha. Är ganska trött, så nu får det allt bli sängen!

Men vi hörs imon med massa ny uppdatering. Godnatt och sov så gott kära bloggläsare. Många kramar 



Svar

Hejsan och godmorgon! Tänkte ta och svara på lite kommentarer igen. Det är så jäkla kul att läsa och speciellt få kommentarer på mina blogginlägg  keep up the good work!

Pauline om Bilder:
Asså du tar asafina bilder :D Tar du betalt när du typ fotar någon som ber dig? Om du inte gör det så borde du göra det tycker jag xD och sen kan man typ höra av sig till dig om man vill bli fotograferad med sin ponny? xD

Tack så jättemycket!  Haha nej jag tar inte betalt av dom jag fotograferar. Jag fotar för att vara snäll och ställa upp. Dock har jag kanske varit lite för snäll och ställt upp alldeles för mycket. Då det käns som att de jag fotar tar det förgivet och jag får aldrig något tillbaka. Det kan kännas lite jobbigt ibland. Haha jasså tycker du jag ska ta betalt? haha. Nej det kan jag nog inte göra, är inte utbildad fotograf, jag gör det endast för att det är sjukt roligt att fota! 

Fanny om ögonen i kors: ´
Har du några tips på hur man kan somna? jag kan inte somna :( Är jättetrött men kan verkligen inte somna.

Hej Fanny! Vad tråkigt att du inte kan somna om kvällarna. Speciellt när du är så trött  Jag brukar ibland ha samma problem... Håll koll på bloggen imon närmsta framtid. Jag kommer göra ett inlägg om tips som kan få en att somna lättare och sova bättre. Hoppas det är något till hjälp.  Kram

philippa om Bilder:
Sjukt fina bilder! söt häst också och den är jätte fin!
Tack!!   Ja men visst är han! Ett riktig litet busfrö är han med haha.  


Michelle om Bilder:
Sjukt fina Fia. Du är så duktig!

/ Miche

Tack Miche!

Sofie om Äpplen är ju faktiskt väldigt gott!:
Måste faktiskt säga att Zäta ser fräsch ut för att vara 35 år gammal, äldre hästar är ju svårt att hålla hull på, dom sjunker ihop lite och huden blir lite hängig, men var blir det inte på gamla människor? Inte avlivar man dom för att dom ser sjuka ut xD Tycker det är kul att Zäta får vara kvar och leva ett härligt pensionärsliv!

Tack för kommentaren Sofie. Blir nästan tårögd av din fina kommentar angående Zäta. Skönt att det finns folk som inte tycker att jag och min familj är helt störda som behåller henne i livet. Många tycker kanske att hon borde avlivas pågrund av att hon har svårt att hålla hullet, och att hon nu är så gammal. men vi tycker det känns fel för oss. Vi ser ju ändå att hon är väldigt pigg för att vara snart 35bast. Zäta galopperar dagligen in till stallet om kvällarna. Rullar sig ofta i hagen. Och roligast av allt är att om ex jag och mamma är ute och går med typ mikey och zäta. Så är det tro det eller ej, men den som går med zäta som får mest "jobb". haha. Hon är så pigg att man måste hålla i henne jättehårt. Så av dessa anledningar skulle det kännas helt fel att avliva henne. 

Klara om Bilder:
Gud vad duktig du är på att fota! En fråga bara. Vad är din häst för ras? Han är jättefin :D

Tack  I Mikeys pass står det att han är halvblodskorsning! Detta genom vetrinärens beslut. Egentligen har vi ingen alls aning om Mikey. Det jag visste när jag fick han var hans namn (Michelangelo) och att han kallades för Nicki. Haha. Jag ändrade smeknamnet med än gång till Mikey. Nicki är väl ett tjejnamn?! haha. När jag fick Mikey så kom vetrinären och beslutade ras samt ålder. Så det blev halvblodskorsning. De flesta tror att de är mest halvblod i han sen lite eventuellt, arabiskt fullblod och varmblod.

Lisa om Dagens outfit:
Har ingen blogg, men jättefina kläder!

Tack så mycket! Du får skaffa dig en blogg, kan säga att det är himla skojj att blogga.


Tack så mycket till er alla för himla fina ord! Så roligt att få /läsa era kommentarer.
Många kramar!

ögonen i kors

Hejsan! vilken rolig chock jag fick när jag loggade in på min blogg. Statestiken ökar. Roligt att ni blir fler för var dag som går. Himla skojj det där alltså! Dela mer än gärna med er av era tankar om bloggen och inläggen jag gör. Något ni skulle vilja att jag tog upp på bloggen? Något ni vill se/läsa mer eller mindre om?

Nehe hörni, det får nog bli sängen för min del nu. Ögonen går i kors , tror det är ett tecken på att man ska sova.  Så jag säger tack och godnatt nu. Ha det så gott! Så hörs vi imorgon.
många kramar


                       

Bilder

Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder som jag har fotograferat under året/förra året. Har miljonrtals fler bilder men tog dom jag "hittade" som jag är hyffsat nöjd över.  


















skepp Å hoj

Skepp Å hoj alla bloggnördar!  Nu är jag hemma från skolan. Jag överlevde skoldagen, helknäppt. Haha. Just nu sitter jag vid msn och snackar med Jasmine. Vi skickar videoklipp till varandra. Sånna där roliga på oss 2 när vi är på vårat flummigaste humör.  Igår var både jag och Jasmine väldigt övertrötta. Självklart filmades det... Tänkte faktiskt lägga upp videoklipp på när vi är på vårat flummigaste humör. Finns ett antal sådana videoklipp. Men lova att inte ta det på allvar?!! haha. Vi är inte sådana i normalt fall. Bara när vi är övertrötta och flummiga  Fårse om jag får allt till att funka bara. Håller tummarna.

På tal om annat... vet ni vad det är för dag imon? Jo, FREDAG!!! Längtar efter att slänga mig på soffan i långsrumhuset med en skål nötter och glo på idol. 

Många kramar


Ps. Hörs snart igen! Kika in senare om ni vill se knäppa videos. Ds.

Trötter

Hej jag heter trötter och kom nästan inte upp ur sängen idag när klockan ringde vid halv 6. Tror jag ställde om klockan typ 7gånger. Nu ska jag i alla fall fixa mig och sen dra till skolan. Hoppas jag orkar hela skoldagen, hehe.

Längtar som en tok tills imorgon. Då äre FREDAG  och sen höstlov i 1 vecka   Har ganska mycket att göra på lovet! Ska plugga väldigt mycket. Sen ska jag faktiskt ta lov på riktigt också och inte bara göra massa skolarbeten. Jag ska bland annat åka till Ullared med min mamma och syster, och gå på spökrunda på kalmarslott med Jasmine och Lisa   Kommer skita på mig , är så sjukt rädd för spöken och sånna där läskiga saker haha. Tror jag sett typ 1 skräckfilm i hela mitt liv. Jag klarar verkligen inte av det haha. så det blir kul och se om jag överlever spökrundan. Sen ska jag också gosa sönder mina hästar. Saknar dom...


Jaja nu måste jag skynda mig! Vi hörs finfina bloggläsare.
Kram



Dagens outfit

Nehe hörrni. Detta får bli dagens sista inlägg! Tro det eller ej men även jag behöver sova för att orka upp imorgon när klockan ringar , halv 6.

Avslutar dagen med ett par bilder på dagens outfit. Ganska misslyckade bilder, men jag tycker det är svårt att ta kort på sig själv. Dessa bilder får duga. Hoppas ni ser någolunda.   




Koffta: vila-149kr 
Linne : gina tricot-99kr
sjal: glitter-25kr
jeanstights: vila-179kr
klocka: någon klockaffär i kalmar.

Svar

Anonym om Äpplen är ju faktiskt väldigt gott!: ´
Gud,den svarta hästen ser sjuk ut!!!!

Hejsan Anonym!
Okej såhär ligger det till. Den svarta hästen heter Farcetia. Ett connemarasto, född i början av 1977. Vilket betyder att hon blir 35 år gammal snart. Som är en väldigt hög ålder på en häst. Appropå att hon ser "sjuk ut som du påstår" är dels för hennes höga ålder. Om du inte visste det så kan jag berätta att när en häst blir gammal och sliten börjar dom sjunkna in och får en annorlundare kroppsbyggnad än vad dom tidigare haft.

Om du reagerade på att hon har är varig i och under sina ögon, så kan jag ta och tala om för dig att det har inget med åldrandet eller att hon är "sjuk" att göra. Utan hon har alltid varit sån. Det beror på att hon har så kallade trånga tårkanaler och det är inte alls farligt. Även vi människor kan ha för stånga tårkanaler, jag har det och har haft sen jag var en liten bebis.

Jag kan även berätta då att dessa bilder inte är särskilt snälla gentemot verkligheten... Bilderna togs när jag som hastigast sprang efter kameran, då jag tyckte det skulle blivit härliga bilder eftersom att man verkligen kunde se att hästra njöt av äpplerna. Och det blev härliga bilder. 

Jag kan konstatera att "den svarta hästen" INTE är sjuk utan gammal med lite för lite hull på kroppen. Hon är väldigt pigg. Galloperar dagligen in i stallet om kvällarna! 

Om du skrev detta för att du var orolig så kan jag  säga att du inte behöver ha det. Jag skulle aldrig låta en häst som mår dålig behållas i livet. Jag har kunskap och erfarenhet av saker och ting angående hästar. samt har jag folk i min närhet som är väldigt skickliga och bra i resonemang!

Men tack för din visade djurvänstanke. Det var väl i omsorg du skrev detta förmodar jag?! Härligt i så fall. Att du visar dig vara en god djurvän som bryr sig. Ha det så bra! Har du fler funderingar angående något så fortsätt kommentera , dock hoppas jag på ett namn, anonym! Lite tråkigt att du och alla andra anonyma inte vågar sätta sitt namn i kommentarsfältet.
´


Här har ni Farcetia! Den envisa livsnjutaren <3 Tillsammans med kompisen Elsanta.

MVH




Onsdag, 26 oktober.

Tjenare på er! Dagen blev inte som jag trodde den skulle bli. Jag trodde att jag skulle gå till skolan vara där i typ ett par timmar, sedan dra hem och plugga, blogga och sen sova. Kanske glo på någon film också. Dagen blev mycket bättre än förväntat. Possitivt! Det började med att jag drog till skolan ganska sent på förmiddagen. Jag hade 1 lektion sen slutade jag. Fast jag fick reda på att vi skulle prova studentmössor vid halv 4. Suck, skulle jag behöva vänta i dryga 3 timmar.? Jag orkade inte ta mig hem, Så jag beslutade mig för att sitta i skolan och vänta på att klockan skulle gå lite fortare. (Vilket den absolut inte gjorde, så klart) haha.

När klockan sagta nog slog halv 4 blev det att prova studentmössor samt beställa dom. Är det inte sjukt att endast en liten studentmössa går på hela 1500kr????! Jag tycker det är stöld att ta så mycket pengar för en studentmössa. Man kommer ändast ha på sig den i sådär 24timmar av ens liv haha.

Efter studentmöss provningar hit och dit drog jag och Jasmine hem till mig  Vi hade lite taccomys. Väldigt väldigt trevligt blev det! Måste göras om vännen! Jasmine drog hem sen vid 9tiden och sedan dess har jag halvsovit framför datorn. Har egentligen massa att uppdatera på bloggen med jag har inte hunnit uppdatera idag tyvärr  

Här har ni i alla fall lite bilder från "taccomyset"


Jasmine hackar grönsaker för fulla muggar serru!

Medans jag brynde färsen!

Bordet uppdukat med godsaker.

Mums!!

En aning övertrött men glad Sofie!

Hoppas även ni har haft en trevlig dag som jag!
Många kramar

godmorgon,godmorgon

Fy fan vad jag har sovit gott i natt  Satt på ett avsnitt av Charmed runt halv 12 igår och somnade nästan med en gång. Sen sov jag konstant till klockan 8. Har inte vaknat en ända gång under natten. Hur skönt är inte det ?!  Har ni fått sova något ?!

Idag drar jag till skolan vid halv 11 ungefär. Arbetar hemma på första lektionen (projektarbete) då jag behöver en dator, och det kan jag glömma om jag arbetar från skolan. Då nästan alltid alla datorer jämt är upptagna. Så det är ju bra när man kan arbeta hemifrån. Jag slutar redan vid halv 2, då blir det att dra hem, plugga lite och sen vid 4-tiden kommer Jasmine hit  Vi ska hitta på något skojj! Får se vad det blir. Ja det är väl dagens planer. Hur ser eran dag ut ?

Många kramar

Testar

Testar... http://bloggkartan.se/plats/11168/kalmar

Svar

Hellu!! Tänkte svara på lite kommentarer. Riktigt skojj att folk börjar komma sig för att kommentera!  Det skadar liksom inte att skicka iväg en kommentar då och då. Jag tycker det är jätteroligt att ni börjar kommentera mera. Keep up the good work!!  

-----------------------------------------------------
Anonym om Godmorgon
Superfina bilder!!

TACK!!
--------------------------------------------
 Jessi om En Evighet! 
Fin blogg! Jag är också en hästtjej. :) Har du en egen häst?? :P

Tack, du har också en fin blogg! Vad roligt. Ja, jag och min familj har 3 hästar
--------------------------------------------
kicki om Myskväll
Så söta syskonbarn! Underbara bilder!!

Ja Pontus & Malva är bäst ♥ Tack så mycket mamma!
---------------------------------------------
kicki om Jobbigt läge:
fokusera på sånt som gör dej glad! Kramis!

Jo jag försöker men inte så lätt alla gånger
-------------------------------------------------------------
Anonym om En Evighet!:
Strunta i dom som klagar , och tänka på mej och min häst,dom som är så som du skrev , får ansvara för sitt. man blir för ledsen annars! Tycker om det du skriver om dej och din häst. Hoppas det kommer gå bra för er! har ingen blogg

Jag försöker att strunta i dom som klagar. Men det är inte lika lätt varje gång. Ibland blir det bara för mycket om du förstår vad jag menar  Hästfolket är ett folk för sig. Ett underligt folk kan man tycka hahah. Jag hoppas också det kommer gå vägen för mig och mikey! Tack så jättemycket för fina ord. det värmer, mycket!
-------------------------------------------------
Rebecka om En Evighet!:
Tråkigt att höra att han måste vila så mycket... Men vad är det för skada han har, och kommer han bli helt återställd igen?
Fina bilder! :)

Hänvisar dig till länken nedan om du skulle vilja läsa hela berättelsen om Mikey. Dock skrev jag det inlägget i februari, hoppas det är okej! Du får lite till att läsa i alla fall... haha. Lite korfattat också, Mikey har spatt det kommer han aldrig kunna bli helt "fri" från. Men det kan bli bättre och det är det jag går och hoppas på
http://fialottalagomsson.blogg.se/2011/february/fotoutmaning-dag-4-hobby.html  

-----------------------------------------------------
Anonym om Dagens outfit:
Fina bilder och kläder

Tackatackar!!
-------------------------------------------------------------
Maria om
Dagens outfit:
Fina kläder! Och jättefin blogg!

Man tackar
---------------------------------------------------------
Josefin om
Godmorgon!:
Gud vilken fin häst du har, han är asasöt ju :D Jättefina bilder också. Vad fotar du med för kamera? :)

Visst är han   Tack så mycket! Jag fotograferar oftast med min systemkamera, nikon D3100.


Jätteroligt med alla kommentarer! verkligen! 

        Många kramar
   


Dagens outfit

Börjar med något nytt och frächt på bloggen nu då. Nämligen dagens outfit. Jag kommer inte dagligen uppdatera med dagens outfit. Utan när jag "känner för det"  och när jag har tid att fota dagens outfit typ.  Riktigt kul att klä sig efter olika outfits! Händer kanske inte så ofta att man gör det. Men jag som älskar kläder och mode borde kanske börja klä mig lite bättre haha, särskilt till skolan  Men man orkar inte riktigt fixa sig klockan 6 på morgonen så oftast tar man det som ligger en närmast typ haha.

Men men... Här har ni min dagens outfit!
 



Mössa - Åhlens - 99kr
Vantar - Åhlens - 99kr
Tröjja - Vila - 249kr
Linne - Gina Tricot - 99kr
Leggings - BikBok- 99kr
Skor- ? - 599kr 


jädrar vilket åsiktsinlägg detta råkade bli.

Tjenamoss! Har precis kommit hem. Är helt slut just nu... Mitt huvud värker s*atan, det gör ont i hela kroppen och jag är trött. Därför tog jag mig nyss en och annan redbull och sitter nu i sängen & hoppas på att få liiite mer energi. Måste nämligen orka gå till affären och handla. För jag har inget ätbart alls hemma. Har inte ätit på hela dagen , så tror det är därför jag inte mår så bra just nu. Får skylla mig själv helt enkelt  

Skolan idag var skittråkig... Första lektionen (Etik) kom det någon "tant" och delade ut stegmätare till någon undersökning vi var tvungna att delta i. Så nu hela veckan ska vi gå runt med stegmätare och dagligen skriva upp resultatet. Det är jobbigt att ha på sig den där grejjen... Men jag hjälper "tanten" med hennes undersökning så  jag gör väl henne glad i alla fall. (Man ska alltid försöka hitta något possitivt med saker man tycker är jobbigt. Då blir inte den lilla skitsaken man irriterar sig på/över lika jobbig längre) haha. Faktiskt bra att tänka så! 

Men men i alla fall. Det var väl det vi gjorde hela första lektionen, eller vi kollade klart på en film också. Ondskan! Har ni sett den? En svensk film. Jag tycker den är jättebra men jobbig att kolla på för filmen har sådan hemsk handling  Andra lektionen hade vi religion. Jag satt hela lektionen och samlade information till ett grupparbete vi nyss påbörjat. Ett grupparbete om healing, intresant. Sen sista lektionen, rehabilitering/habilitering. Där satt jag typ och sov. Jättetråkig föreläsning om olika team i rehabiliteringen. 

Ja det var min dag, ganska så skit-tråkig. Ni som fortsatte läsa efter de första meningarna, ni måste vara knäppa.  Det hade jag aldrig gjort. Jättetråkigt skrivet detta ju! Eller vad säger ni? Jag har en fråga. Vad är det som gör bloggar roliga att läsa? Vad vill man läsa om liksom? Själv älskar jag att läsa folks olika bloggar. Jag föjler ganska många bloggar som jag läser dagligen. Men jag menar vad är det som är roligt egentligen? Vad är det som är roligt, intressant osv med att föjla någon annans liv? Haha. Jag tycker det är skitkul!! Så jag säger inte att det är fel med att läsa bloggar , själv älskar jag att.  

Jag gillar att läsa bloggar där personen är vågad. Vågar att utrycka sig, vågar att tycka och tänka, vågar att vara sig själv, vågar att visa mänskligheten. Att man inte är mer än människa och har fel & brister. Men det verkar inte andra människor tycka om i bloggar... Se bara Kissie's blogg och andra sånna där "wanna be bloggeskor." Dom visar inte mänsklighet eller något av det jag just sagt. Hon visar bara en onormal mänsklighet som faktiskt inte finns. Hon är en förebil för många många måååånga unga tjejer. Men hallå? Hon är inte mänsklig! Det är inte konstigt att mäniskor i världen är som dom är. Det framför allt Kissie visar är att en tjej ska vara smal så att hon nästan går av på mitten, bete sig som en slampa, ha stora bröst och massa jävla pengar. Men vad är de egetligen för en förebild vi skapar? För det är faktiskt vi som skapar henne. Hon själv blev inte en stor bloggerska. Det behövs massvis med människor för att skapa en "blogg-kändis" Så vad är det egetligen vi vill ha? något måste det ju vara. 

Jag läser faktisk kissies blogg ibland och det skäms jag över. Jag fattar inte varför jag vill läsa någon tjejs blogg med världens sämsta självkänsla och helt fel livsuppfattning. men varför gör vi det ?  Drömmer vi om overkligheten med stora fejkbröst, fejkläppar, onormal kroppsvikt och oförtjänta pengar och lathet? Är det det vi vill? Fler exempel på att världen försöker skapa en overklighet som inte borde finnas är om vi kollar på en barbie som är skapad för att barn ska leka med dom. Hur ser dom ut? Supersuper smala med stora bröst och putande läppar. Vill vi att världen ska ha anorexia levande varelser eller vaddå ? Varför inte skapa en barbie utifrån verkligheten.?


OjOjOj vilket åsiktsinlägg.... Kan skriva i evigheter tror jag! hahaha. Men måste sluta nu, ska orka "springa" iväg till en mataffär och handla så jag kan få något i magen. Tjaooo, vi hörs!
Massa Puuussssar & Kramar

Godmorgon

Godmorgon Godmorgon! Somnade tillslut sen  Så jag har i alla fall sovit i några timmar, mellan 3 och halv 8 ungefär. Dagens planer ser ut såhär: Nu ska jag ut till stallet , fodra och släppa ut hästarna. Efter det ska jag packa och fixa, sen ska jag duscha, sminka mig och efter det dra in till kalmar. Börjar skolan vid 12 idag
Slutar vid 4 och då blir det att dra hem , käka något och sen plugga hela kvällen. Om det är roligt? neeeeeeeej! men ett måste...

Ni får ha en bra dag!

Jobbigt läge

Jag kan inte somna... Visst är sånt extremt jobbigt?! Jag vill somna. Jag älskar att sova. Ja älskar att drömma. Jag älskar känslan man får när man ligger under ett varmt täcke och bara slappnar av. MEN jag kan inte somna... Vad ska jag göra? Jag brukar ha mina knep om jag har svårt för att somna och sova under natten. Men det funkar inte i natt. Jag har för många tankar och funderingar i huvudet. Jag tänker och funderar alldeles för mycket. På sånt som gör att jag mår dåligt. Jag vill inte må dåligt. Jag hatar att må dåligt. Jag vill må bra, sluta tänka, sova, drömma och vakna utvilad.

Dela gärna med er av tips om hur man kan få en bättre sömn! Eller hur man ska göra för att kunna somna!

MVH

Michelangelo ♥

Hejsan hoppsan! Sitter just nu i sängen med datorn i knät. Ska alldeles strax försöka sova , så att jag orkar upp imon när klockan ringer vid halv 8  Men innan det uppdaterar jag bloggen! Kommer ni ihåg det inlägg jag skrev , när jag berättade att jag hade massor med roliga saker att tala om för er här på bloggen ? Gjorde ni inte det så hänvisar jag er till detta blogginlägget : http://fialottalagomsson.blogg.se/2011/october/tjenare.html

I alla fall... Det första roliga jag vill berätta om är en sak som handlar om min lilla hästapålle. Minns ni detta inlägg?? http://fialottalagomsson.blogg.se/2011/october/utkast-okt-16-2011.html  Jag var ju så sjuuuukt ridsugen då. Jag trodde ärlig talat att jag skulle bli tokig. Alltså riktigt jävla galen! Så extremt ridsugen var jag haha. Därav beslutade jag mig för att faktisk rida en sväng. Först tyckte jag kanske att det var lite synd om mikey, om jag hoppar upp på han och börjar rida. Eftersom han inte blivit riden på riktigt under 2 års tid. Senast var som sagt i våras, lite skritt sådär en 10 minuter men inget mer. Men efter lite tankar så bestämmde jag mig i alla fall för att rida. Det som övertygade mig om att Mikey inte kommer till "skada" med ett litet ridpass är för att DAGLIGEN busar Mikey runt i haden som en tok. Han bockar, stegrar , hoppar runt, galopperar och är allmänt galen. Och om han inte tar skada av det så tror jag inte att det skadar om jag hoppar upp och rider ett litet ridpass liksom. Eller hur? Har jag rätt eller resonerar ni annorlunda? Dela gärna med er av era tankar!  

Så jag red herr.muppson, vilket gick hur bra som helst!!!!  Hästen har inte blivit riden på hur länge som helst och han gick i form utan begäran om det. Min finaste lilla pluttinutt. Gjorde några övningar och så i både skritt och trav. Red cirka halvtimmen. Både han och jag tyckte det var hur kul som helst. Mikey försökte ett antal gånger visa hans glädje en aning för mycket , genom sina skutt och grejjer, dock gillar jag det inte speciellt mycket då min balans inte är helt 100 haha. Men jag satt kvar!  LYCKAN VAR OBESKRIVLIG!

FIA








Bloggtoppen.se

Ni kan även bli medlemar på denna bra sida för att få fler besökare till era bloggar  

Blogg listad på Bloggtoppen.se


Vill du ha fler besökare till din blogg?

Inga problem! Bli bara medlem på hemsidan http://utbytet.com  Det är helt gratis och du har inget att förlora på att gå med. Jag är medlem , tycker allt att du också ska gå med.

Mer som är bra med att gå med i utbytet.com är inte bara att man får fler besökare till sin blogg, utan man hittar många intressanta och bra bloggar att börja följa! Så vad väntar du på?? Gå in på http://utbytet.com och bli medlem. Vill du inte ? Klicka då på denna banner så kanse du hittar en ny bra blogg att börja föjla!



Myskväll

Har haft en underbar dag och kväll! Världens bästa syskonbarn Pontus & Malva kom hit idag. Dom stannar tills imon eftermiddag. Det är alltid lika roligt och mysigt när dom är här ♥ Dom är så underbara och fantastiska. Finns knappt ord för att beskriva hur mycket jag älskar de två små ♥ Massor av kärlek till dom! 

Jag har inte gjort ett skit av det som var planerat för dagen... Jag ska hinna med en hel massa denna helg, men har inte gjort något av de. Fy mig! Men jag kan faktiskt inte hjälpa det. Jag menar när mosters bästa Pontus Jack Caspian Lilja är här och när moster/gudmors bästa Malva Amy Filippa Lilja är här så kan jag faktiskt inte alls hjälpa att jag ägnar all tid till dom. Som jag egentligen borde ägna till annat tråk så som plugg, plugg tvätt, städ, åter plugg och ännu mer plugg. Jag kan inte hjälpa att jag automatiskt dras till mina godingar. Helt ärligt det är inte mitt fel!  

Här kommer lite bilder på barnen. Tror ni blir lika varm om hjärtat som jag, när ni får ser deras charm genom datorn. Helknäppt att ett barn kan sno åt sig någons hjärta bara sådär haha
 






Kan säga att det är en ära att få vara moster till de här barnen. 


reklam o så då va...


Tjenare!

Har inte bloggat på ett tag nu... Kan säga att jag har en hel del att berätta och blogga om! Men just nu har jag inte riktigt tid med att blogga, får bara bli en liten snabbisinlägg nu. Så skriver jag och berättar om allt senare. Håll koll inom närmaste framtid om ni vill veta något sköjj, haha  

Nu ska jag fortsätta leta efter min plånbok som jag inte kan hitta... Shoppade med mamma igår och då hade jag min plånbok, men när jag sedan kom hem så var den puts borta! Så antagligen har jag tappat den på stan. Suck! Kan även medela att jag hade några presentkort i den, rabbattkupponger, kontokort och andra kort. Men det jag är mest ledsen över är att jag hade 1500kr i kontanter i min plånbok    Det är inte alls kul...

Vi hörs senare, med betydligt roligare inlägg.
pussss & kraaam 
Fia



En Evighet!

GAAAAAAAAAAH! Jag blir galen snart  Är så sjukt ridsugen. Har ärligt talat aldrig tidigare varit såhär ridsugen. Senast jag red, alltså ett ordentligt ridpass var för 2 år sedan. Kan säga att det suger riktigt jävla hårt... Jag har endast skrittat mikey en 10 minuter någon gång ibland men det kallar inte jag att rida.

Vet ni en sak som jag stör mig på!? Jag stör mig på när jag får höra hästtjejer som skriker , gråter och slår sina hästar så fort något inte är helt perfekt. om hästen vid enstaka tillfälle är lite ur balans och kanske inte går i en perfekt form. Jag blir så ledsen på sånt. Dom har ändå en häst och allt går hur bra som helst. Så varför bli så förbannad när det vid enstaka tillfällen inte går helt 100. Jag menar tänk på alla de ryttare som inte kan rida sina hästar för att deras hästar är skadade. Som jag tillexempel... Tänk på det ni hästfolk som klagar och klagar äver minsta lilla "fel". Tänk på de hästfolk som kanske precis fått avlida sin häst eller som kanske endast kan promenadrida sina hästar. Fast att dom har stora mål men inte kan nå de.

Jaja nog på klagomål...
Mina planer är i alla fall att sätta igång Mikey igen till våren/sommaren 2012! Känns som att det är vårat år. LÄNGTAR!!!! Håll alla era tummar för att det ska gå vägen när jag äntligen sätter igång herr muppsson nästa år. Hoppas tiden springer iväg, så att våren kan få komma


Här får ni några foton på mig och mikey under åren!


Februari 2006, Nästan 6år sedan. Michelangelo 5år, Jag 12år.

Hösten (oktober?) 2006, nästan exakt 5år sedan. Michelangelo 6år , Jag 13 år. Haha lite kul att jag har samma kläder samt schabrak som jag hade på första kortet, Som togs ett halvår tidigare  Ända skillnaden är väl att mikeys svans är kortare på detta kort. samt att han satt en aning mer muskler.


Sommaren 2008! ♥♥♥♥ Underbara dressyrpass på den nya ridbanan. Haha han var så fin min lilla häst. Så fin att jag kunde sitta och jobba igenom massa dressyr på ett antal timmar.typ 2 timmar. Obeskrivlig känsla. Att man kan funka så bra ihop, en häst och en människa. Det hade jag inte en blekaste aning om.


Sommaren 2009. Uppe på ryggen för första gången efter lååång sjukvila...   


Våren 2011. Tar ett litet kort ridpass (endast skritt, 10 minuter). Längtat som en tok efter att få rida min fina! Detta var senast jag "red" muppen...

Har inte alls mycket bilder på mig och mikey! Ingen som fotade oss. Lite tråkigt. Jag har exempelvis inte ett enda kort på när mikey och jag hoppar. Vi hopptränade ett tag och det gick helt kanon! Hoppde banor på över 1m osv. men tyvärr har jag som sagt inte ett ända kort på de...

Istället får ni en sjukt bra cover med Tomas Andersson, som jag lyssnade på heeela tiden när Mikey var sjuk och när han kanske skulle avlivas.


Pussar & Kramar från eran Fia. massa kärlek!

Godmorgon!

Ett fullspäckat schema för dagen, mycket ska hinnas med. Jag ska stängsla färdigt vinterhagen som pappa, mamma och jag snyggat till. Vi har hittils röjjt och satt nya stängselstolparstolpar. Idag ska nytt elstängsel sättas. Mycket jobb ska hinnas med så att hästarna kan få byta hage idag, från sommarhagarna till vinterhagen. Måste även fixa massor i stallet så som sätta upp nya krubbor, vattenhinkar osv.  

Sedan mitt upp i allt ska jag hinna plugga! Har hur mycket skolarbeten som helst att göra... Flera inlämningsuppgifter, hemprov och vanliga prov ska pluggas till. Häktigt och stressigt är det!


//Fia








Bara för att jag har den underbaraste hästen på planeten! Älskar dig finaste Michelangelo ♥

FODER

TjenaMoss! Just nu sitter jag och fixar med hästarnas foderstater som ska gälla nu i höst, vinter och vår. Kommer ändra lite på allas foderstater från förra året. Vi ska denna helgen börja ta in hästarna och börja med fodringen. Vi har låtit hästarna gå ute detta året så pass länge för att jag inte tycker det finns någon anledning med att ta in hästarna tidigt när det fortfarande är så varmt ute. Endel är ju väldigt tidiga med insläppen vid hösten. Börjar ta in hästarna i augusti vid 4tiden på eftermiddagarna redan. Sedan sena med utsläppen vid våren, låter hästarna gå ute mer så sent som i slutet av juni. Jag är tvärtom, Jag är sen med insläppen och tidig med utsläppen. Ju längre och ju mer utevistese desto bättre är min åstikt!  Självklart beror det hela lite på hur vädret är. Jag börjar såklart inte med utsläppen på våren om snön ligger kvar och det är minusgrader. Tror ni hajjar va jag menar! hehe. 

I alla fall... 
Tidigare har jag låtit den äldsta damen Zäta få käka betfor, Krafft-rehab och hö. Men detta året har hon gått ner väldigt mycket i vikt. Hon tillgodogör knappt något. I sina yngre dar var hon väldigt känslig mot foder samt gräs och andra energitillskott då hon fick fångkänningar med en gång. Nu i sommar kunde vi dock låta henne gå på riktigt sommarbete utan minsta fångkänningar. Zäta är så pass smal att vi vid flertal tillfällen i sommras hade tankar på att avliva henne och låte henne somna in. Så pass mager har hon varit och är hon. Vi beslutade sedan senare i sommras att hon skulle få somna in senare nu i höst. MEN nu har hon faktiskt gått upp lite i vikt så vi vill ge det hela en till chans. 

Zätas foderstat kommer se ut på ett ungefär såhär: (per dag)
Krafft-rehab : 2kg
Betfor: 1- 1,5 kg
Korn alt, Havre : ingen bestämd mängd.
Hö: fri tillgång
Massor utav äpplen och morötter.

Krafft Havre

Mikeymuppen då....
Tidigare har jag endast gett han Krafft-grund alt. Krafft-Rider, Samt betfor och hö och ibland miner blå som han oftast ratar. Mikey har aldrig fått så mycket foder, då han får så sjukt mycket överskottsenergi. Sedan har han inte blivit riden så mycket. Utan bara från och till. Senare år knappt något alls. Och nu inget! Jag kommer sätta igång mikey till våren 2012 med förhoppningar om att det denna gång kommer gå vägen. Så även Mikey's foderstat kommer ändras! Jag kommer lägga till foder för tankar kring att de hjälper honom till en snabbare läkningsprocess?! Jag inbildar i alla fall mig själv att det kommer funka. 

Mikeys foderstat kommer se ut såhär på ett ungefär: (per dag)
Krafft-Rider: 0,4kg
Krafft-rehab: 0,2kg
Betfor: 0,4kg
Miner blå : 80g
Hö: 8kg 

   

Sist men inte minst?! HAHA. lite smått kul blev det... Lilla Totte. Han har vi alltid gett samma och jag fortsätter som innan. Han behöver inte så mycket. Det som är skönt med små minishettisar    

Tottes foderstat kommer så ut såhär:
Krafft-Rider: 0,4kg
Betfor: 0,2kg
Hö: knappt 3kg

 


Det gör ont

SMÄRTA står för nattens ord! Jag har så fruktansvärt ont i mina leder just nu. Främst i mina knä. Känns som att de håller på att värka sönder, riktig obehaglig smärta. Känns som om jag bara vill krypa ut ur min kropp ett tag, ta en liten paus från smärtan. För att sedan återvända till min kropp och försöka härda ut smärtan. Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen! Kanske borde Krypa på golvet? Klättra på väggarna? Springa på taket? Helt ärligt tror jag inte något av det hjälper.

Låter kanske väldigt fånigt?! Vaddå lite ont i knäna, det är väl ingenting? Men jag kan säga att JOOO det äre visst. Det är hemskt... Smärta över huvud taget tycker jag är något mycket onödigt. Kan inte alla bara alltid få känna sig friska och pigga? Ska nog försöka ta kontakt med honom eller henne som trixar med folks mående och gör livet en aning elende med outhärdig smärta. Ska ta ett allvarligt snack  

Fram till dess... får jag tänka som väldens finaste snart 4-åring...Det blir snart bättre... ♥

Nehe nu ska jag fixa fram lite mer smärtstillande och sedan försöka somna.
Ni får ha en fortsatt trevlig helg! Hörs snart igen. kramkram




Dagens låt

Dagens låt går till Amaranthie av Amaranthe. Har nog lyssnat på den 1000 gånger idag, seriöst alltså! Har spelat den om och om och om igen.

Här har ni den om ni är nyfikna på låten. Som jag alltid säger lyssna & njut!



Stackars er?

Vad har jag gjort för att "förtjäna" era beteenden emot mig ?

Jag blir så jävla ledsen när jag får skit på skit hela tiden. Jag vill bara väl med allt jag säger och gör. Jag ställer upp , hjälper till, säger och har ett positivt sätt emot er. Så snälla berätta för mig vad felet är med det? Förtjänar jag ert beteende gentemot mig? Förtjärnar jag att bli kallat jävla slampa, jävla hora, Jag ska döda dig din fula fitta. Är jag verkligen den svikare du säger att jag är? Ställer jag inte upp tillräckligt för att jag ska duga?

Nee, nu får det vara nog! Jag vägrar ta mer skit av er! Jag ställer inte upp förens jag får höra ordet TACK. Jag ställer inte upp mer förens jag får höra anledningen till varför jag ska ställa upp. Jag ställer inte upp förens jag får något tillbaka från dig. Jag tar inte längre dina slag emot min kropp och mitt psyke. Nu får det vara nog. 

Personerna det är mest synd om i detta problem är ju ni! Tänk vad mycket negativ energi ni slösar bort av erat liv! Är det inte bättre att lägga positiv energi på det lilla liv ni har? Mitt förslag till er är att ändra eran livsuppfattning och erat dåliga beetende. Lycka till!

Känner du dig träffad? Tänk då på det jag just skrivit... 
Känner du inte dig träffat? Ne men ta det lugnt då och fortsätt njut av livet! 
Puss & Kram från eran Fia. Massa kälek!  

 


Dumma blogg!

Som ni kanske märker håller jag på att ända massor på bloggen. Ändrar textstilen, färgen, samt föröker fixa en header. MEN inget vill som jag vill... Färgerna blir inte som jag tänkt mig. Headern har damp och massa andra skitproblem. Suck! Blir nog att börja om allt från början ser det ut som. Men inte nu, det orkar jag inte. Så tills vidare får min blogg heta : fulblogg, kaosblogg, katastofbloggen osv osv. Buhu! 

// Bloggnörden utan kunskap om hur man verkligen fixar en blogg, så att den ser någolunda hyffsad ut!
    
 

Michelle Eriksson

Idag stod Michelle som fotomodell inför fotograf-dåren. Mig med andra ord  Jag har varit sjuk i en vecka nu och skiten vill inte gå över... Men idag som först bestämde jag mig för att trotsa sjukan och bege mig ut för att fota!! Lämpligt kom Miche till mig, så hon fick bli det stackars offret.













Trevlig helg alla! puussss & kraaamm

9 crimes

Lyssnade på massa music på spotify , och råkade klicka på låten "9 crimes" utan min mening. Tyckte låten va bra, lite ball sådär. Av den anledningen sökte jag sedan låten på youtube. Kollade musikvideon som är helkonstig! haha.

Här har ni låten i 2 varianter. Kollade den nedersta om ni är nyfikna på en underlig musikvideo.





Höst, höst ljuvliga höst!

Visst är hösten ljuvlig!? Jag absolut hatade hösten förut. Nu kan jag dock inte riktigt förstå vad jag hatade med den. Nu istället älskar jag hösten. Vad finns det att hata med hösten lixom, håller ni inte med mig om det? Att hösten är ljuvlig. För det är den, kolla bara alla fina färger, alla supersnygga kläder, känslan av den friska luften. Det finns mycket att gilla med hösten. Vad finns att avsky? Kanske att sommaren tagit sin ände och nått sitt slut? och att vi nu är påväg mot vinter och "oändlig" kyla. haha, vad det än är folket avskyr med den och vad jag än avskydde med den, är det inget jag längre bryr mig om. Bara att gilla läget. Trivas i studen sådär. 

Självklart ska jag nu börja fota massa härliga höstbilder. Några är redan tagna, som smakprov för lite bilder som komma skall  Tänkte att ni kanske är lite sugna på ett smakprov, så självklart bjuder jag på det! bilder på moi, miche & elsa blire


Var så goda...




RSS 2.0